Hamburger şirketi Mickey, hamburgerinde sığır gübresi olduğunu keşfeder. Şirketten Don Henderson, et satın aldıkları yeri araştırmaya gider. Don, bu et şirketiyle daha önce iş yapmış olan bir çiftçiyle görüşür.
Don, çiftçiyle konuşmasından sonra, et şirketiyle bağlantıları olan sorumluyla görüşmek ister.
Don: ...ve et, sana bunu söylemem lazım Harry, et mikropluymuş!
İç organlar bölümünde eğitimsiz adamları çalıştırdıklarını biliyor musun!
Harry: Gerçekten mi, iç organlar bölümünde mi...
D: Evet. Yani, Harry etlerimizde dışkı var.
...
H: Kimlerle konuştun bilmiyorum Dan, ama buruda yasa dışı hiçbir şey yok, tamam mı!
Etin pişmesi gerekir.
Ve Mickey’s’teki ızgaralar etin içindeki bütün zararlı şeyleri en ufak zerresine kadar öldürmek için dikkatlice ayarlanır! :-)
D: Bunu müşterilerimize açıklamak biraz zor olabilir tabii. :-)
H: Ee, ne.
D: Etlerimizde sığır dışkısı var, çünkü şeridi çok hızlı çalıştırıyorlar!
H: Pişirirsin yeter. Yapmanız gereken tek şey bu.
İşte bu ülkede beni sinir eden şeylerden biri de bu, gerçekten sinir oluyorum.
Amerikalılar her şeyden tırsan ödlek tavuklar olup çıktı. :-)
Her şeyin sterilize ve mikropsuz olması gerekiyor.
Bence herkesin büyümesi lazım! :-)
Tek gereken bu.
Yalnız, bu açıdan, kasap dükkanlarındaki etlerin daha temiz olduğunun da garantisi yoktur. Zaten bu yüzden kimse, aldığı etleri iyice pişirmeden yemeye cesaret edemez. :-)
İşte konuyla ilgili bir haber. Etlere, dışkı mikroplarının bulaşma riski hep olmuştur. Pişirirsin yeter. :-)
‘EHEC hamburger aracılığıyla bulaştı’
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder